برداشتهایی از بیانات امام خمینی (ره)
یأس و ناامیدی، از جنود ابلیس
یکی از جنود ابلیس یأس است. در اموری که انسان باید با امید و طُمَأنینه و تصمیم عمل بکند شیاطین ایجاد یأس میکنند و با این ایجاد یأس جوانهای ما را در آن مسائلی که باید با تصمیم جدّی پیش ببرند گاهی سست میکنند. من آن قدری
گرد آورنده: موسسه فرهنگی هنری قدر ولایت
یکی از جنود ابلیس یأس است. در اموری که انسان باید با امید و طُمَأنینه و تصمیم عمل بکند شیاطین ایجاد یأس میکنند و با این ایجاد یأس جوانهای ما را در آن مسائلی که باید با تصمیم جدّی پیش ببرند گاهی سست میکنند. من آن قدری که یاد دارم، از اوّل نهضت تا حالا که اینجا نشستم، چه آن وقت که در حبس بودم، و چه آن وقت که در تبعید به ترکیه بودم، و چه آن وقت که در عراق بودم، و چه آن وقت که به پاریس آمدم، و چه آن وقت که شاه با آن طَمطَراقها و قدرتها بود، و چه آن وقت که او رفت و بختیار شروع کرد، من هیچ وقت مأیوس از مسائل نبودم. (1)
علی ایّحال مأیوس نباشید. این از جنود ابلیس است که به انسان تزریق میکند. قدرتمند باشید، که این از طرف خداست، خدا شما را قدرتمند کرده، ملّت قدرتمند است؛ یَدُاللهِ مَعَ الجَماعةِ خداوند می فرماید: وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعاً وَ لاَ تَفَرَّقُوا. (2)
خوب، ما اگر اطاعت این امر را کردیم، خداوند ما را واگذار میکند که ما را بچاپند؟! ما اطاعت بکنیم امر را، که ما اعتصام کنیم به اسلام - حبلالله همین اسلام است - ما اعتصام کنیم به حبل خدا، به اسلام، به قرآن و توجّه کنیم به او همهمان، تفرقه هم نداشته باشیم، بعد خدا ما را وادار میکند، واگذار میکند، به اینکه ما را بچاپند؟ نه، دیگر نمیشود. اگر ما وفا کردیم به این امر خدا و عمل کردیم به امر خدا و با هم شدیم، همه قشرهایمان با هم شد، خارج و داخل، دانشجو و طلبه، همه با هم این نهضت را تا اینجا که رساندیم تا آخر ببریم، شک نکنید که پیروز هستید، هیچ شک نکنید. (3)
یک مملکت آشفتهای را به این زودی نمیشود اصلاحش کرد. این پافشاری لازم دارد، باید مأیوس نشد. در این قضیه کردستان بعضی از آقایان محترم به طور یأسآمیزی و بعضی از سران به طور یأس آمیزی با من تماس میگرفتند - حتی این روزهای آخر - که چنانچه با اینها وارد مذاکره نشویم؛ چه خواهد شد و چه خواهد شد، از دست ما خواهد رفت. به ایشان گفتم اشتباه میکنی [بگذارید کار] به اتمام برسد مقصود من این است که هیچ یأس را در قلب خودتان وارد نکنید. یأس از جنود شیطان است؛ امید از جنود خداست. همیشه امیدوار باشید. پشتوانه شما، خدا و اسلام است. کسی که پشتوانهاش اسلام است از چه بترسد؟ با یک اشاره همه تمام میشود. اتّکال کنید به خدای تبارک و تعالی، اتّکال کنید به قرآن و اسلام، و پیش بروید. این که یک کسی، مثلاً فرض کنید، سردی با شما میکند، همراهی با شما نمیکند، اینها چیز مهمی نیست؛ خدا همراه شماست؛ ولو حالا با شما یک قدری هم فرض کنید سردی میکنند، با یک قدری همراهی نمیکنند، یا دلجویی نمیکنند. (4)
اینکه میگویند نیرو بگیریم، کدام نیرویی در دنیا از این نیروی شما بزرگتر بود؟ کدام نیرویی میتوانست بدون اینکه ساز و برگ داشته باشد، بدون اینکه یک نظام داشته باشد، بر همه جور مُسّلح بودند و ورزیده، شما خانمها نه نظام رفته بودید و نه ساز و برگ نظامی داشتید، برادرهای ما هم همینطور، آنها هم نداشتند؛ این قدرت چه قدرتی بود که همه آنها را شکست؟ این یک قدرت ایمانی بود، اسلامی بود؛ یک قدرت الهی بود - این قدرت الهی بود که غلبه کرد بر جنود شیطان، شما چرا باید سست بشوید. شما یک قوه خارقالعاده دارید که با آن قوّه یک سدّی را شکستید که تمام دنیا را به حیرت انداختید و هیچ احتمال اینکه این سدّ را بتواند کسی بشکند نبود. باید شما هر وقت میآید یک سستی درتان پیدا بشود، ملاحظه این را که پشتوانه شما خداست؛ این را ملاحظه کنید. و با آن نیروی ایمان است که شما توانستید نهضت را تا اینجا برسانید و این نیروی ایمانی را باید حفظ بکنید و هیچ وقت مأیوس نشوید و هیچ وقت سستی به خودتان راه ندهید؛ که یأس و سستی و اینها از جنود شیطان است.
همیشه امیدوار باشید، همیشه اطمینان قلب داشته باشید؛ شماها پیروزید. وقتی برای اسلام یک نهضتی باشد، یک قیامی، قیام الهی باشد، قیام اسلامی باشد؛ این قیام اسلامی خواه ناخواه پیروز است. (5)
$ راهبردهای تصریحی:
1- یأس از لشکریان شیطان است.
2- باید قدرت خدا را باور داشت و مأیوس نشد.
$ نکات استنباطی:
1. ابلیس اوّلین موجودی بود که از خدا مأیوس گشت و همین یأس سبب انحرافش شد.
2- دشمنان سعی میکنند با دمیدن روح یأس، ملّت را از ادامهی راه خود منصرف نمایند.
3- هرکس و گروهی تلاش کند تا روح یأس و ناامیدی را در ملّت و جوانان بدمد، او تبع شیطان و شیطان صفت است.
پینوشتها:
1. صحیفه امام(ره)، ج9، ص181.
2. سورهی آل عمران: آیهی 103، (به ریسمان خدا چنگ بزنید و پراکنده نشوید).
3. صحیفه امام(ره)، ج9، ص187.
4. صحیفه امام(ره)، ج9، صص412 و413.
5. صحیفه امام(ره)، ج10، ص 75.
گردآوری: مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت، (1390)، سیره سیاسی حضرت امام خمینی (ره) (11)، تهران: قدر ولایت، چاپ اول.
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}